Om Incita

Incita på stu

Fonden Incita har siden 1966 hjulpet mennesker med at mestre deres udfordringer, så de kan leve et aktivt og ligeværdigt liv, som del af fællesskabet på arbejdsmarkedet.

I samarbejde med kommuner, virksomheder og civilsamfund leverer Incita velfærdsløsninger, der er bæredygtige både økonomisk og socialt. Vores medarbejdere er fagspecialister indenfor deres felt og motiveres af at gøre en forskel, når fysiske eller psykiske udfordringer står i vejen for en aktiv rolle på arbejdsmarkedet.

Incita er en socialøkonomisk virksomhed, der arbejder for at gøre arbejdsmarkedet mere rummeligt – ved at skabe særlige arbejdspladser hos os selv og gennem partnerskaber med private og offentlige arbejdsgivere i Danmark.

Incita og Center for Autisme fusionerer

Fonden Incita og fonden Center for Autisme er fusioneret. Det betyder, at Center for Autisme nu er en del af Incita.

Fonden Incita har siden 1966 hjulpet mennesker med at mestre deres udfordringer, så de kan leve et aktivt og ligeværdigt liv, som del af fællesskabet på arbejdsmarkedet. I samarbejde med kommuner, virksomheder og civilsamfund har Incita i mere end 50 år leveret velfærdsløsninger, der er bæredygtige både økonomisk og socialt. Vores medarbejdere er fagspecialister indenfor deres felt og motiveres af at gøre en forskel, når fysiske eller psykiske udfordringer står i vejen for en aktiv rolle på arbejdsmarkedet. Fusionen med Center for Autisme er en stor og glædelig begivenhed i Incita historie. Center for Autisme blev sat i verden i 1994 for at give faglig kvalificeret vejledning og viden til mennesker med autisme samt deres familier og fagfolkene omkring dem. Center for Autisme vil bestå som selvstændigt brand og vil også i fremtiden være en stærk faglig aktør indenfor autismeområdet.

For Incita er fusionen et stærkt strategisk skridt fremad mod en styrkelse af fonden. Fusionen med Center for Autisme konsoliderer og styrker Incitas markedspositioner særligt indenfor beskæftigelsesindsatser og uddannelse. Desuden giver fusionen adgang til en specialisering indenfor autisme, dvs. helt nye aktivitetsområder med rådgivning og udredning. Samlet forventer Incita, at fusionen med Center for Autisme skaber synergi i form af faglig sparring, vidensdeling og strategisk forretningsudvikling. Center for Autisme har lige som Incita en stærk faglig identitet, hvorfor de to fonde er et godt match. Incita kan desuden bidrage med viden og erfaring indenfor strategi- og forretningsudvikling, hvor bl.a. digitalisering, partnerskaber og bæredygtighed har været strategiske indsatsområder de senere år.

Registreret social økonomisk virksomhed certifikat